سنگ مرمریت

در ميان سنگ هاي ساختماني سنگ مرمريت كه از دسته سنگ هاي آهكي دگرگون شده به شمار مي آيد که در میان مصرف كنندگان و خریداران سنگ هاي ساختماني بسيار محبوب و شناخته شده است.

 از خصوصيات ظاهري سنگ مرمريت ميتوان گفت كه اصولا داراي خلل و فرج كمتري نسبت به سنگ تراورتن ميباشد و طيف رنگي بسيار زيادي را شامل ميشود كه ميتواند مورد استفاده براي صليقه هاي گوناگون قرار گیرد.

برای مثال ایجاد شکستگی، ترک خوردگی، تغییر رنگ و رنگ پریدگی از جمله تاثیرات سوء قرار گرفتن این سنگ در نمای بیرونی می باشد. سنگ مرمريت در بازارهاي بين المللي از زير شاخه هاي دسته بندی ماربل ها به شمار مي آيد.

سنگ مرمریت- نما با سنگ مرمر



بر روی سطح سنگ مرمريت خطوطي آهکی مانند ترك ميتوان ديد كه پس از برش و فرآوري استاندارد اين خطوط غير قابل لمس خواهند بود.

با توجه به مقاومت هاي مختلف سنگ هاي مرمريت نسبت به يكديگر، تجربه نشان داده است كه در كل هر چقدر ظاهري پاك تر و كم خط تر دارند ، اين سنگ ها از استحكام كمتري نيز نسبت به سنگ هاي مرمريت ديگر با ظاهر شلوغ تر بر خوردار هستند.

البته باید گفت که اين گزينه هميشه شامل حال تمامی انواع سنگ مرمریت نمیباشد.




سنگ مرمريت كه يك سنگ دگر گون شده بر پايه كربنات كلسيم بوده از كلسيت، دولوميت و كريستال ها تشكيل شده است. ٢,٥٦۳ كيلوگرم بر متر مكعب وزن مخصوص سنگ مرمريت است و مقاومت و پايايي آن از سنگ گرانيت كمتر ، و از سنگ تراورتن بيشتر بوده است .

 

برخی از سنگ‌های مرمر به علّت ماهیت آهکی که دارند دارای جذب آب بسیار بالایی می‌باشند. به همین علّت آنها را اکیداً در جاهایی که آبریزش فراوان دارد مانند سرویس بهداشتی، دستشویی، آشپزخانه و حمام نباید استفاده کرد.

این سنگ در برابر عوامل طبیعی مثل باران، سرما و گرما و هوازدگی مانند تراورتن نمیباشد و ضعیف‌تر است. بنابراین سنگ‌های مرمریت اگر در مکان هایی که در معرض انقباض و انبساط قرار می‌گیرند استفاده شوند، دچار خردگی می‌شوند.

تفاوت مرمر با مرمريت؛ مرمريت نوعي سنگ آهک رسوبي است در حالي که سنگ مرمر نوعي سنگ آهک حاصل از دگرگوني مي باشد.

معایت مرمریت به عنوان سنگ نما:

۱- قیمت بالا بخصوص نوع سفید آن.

۲- بدلیل چگالتر بودن مرمریت (وزن مخصوص بالاتر بدلیل حضور کربنات منیزیم) نسبت به تراورتن و همچنین با توجه به اصول ساختمان سازی نوین مبنی بر سبک سازی سازه ها، مرمریت برای استفاده در نماهای بیرونی کمتر توصیه می گردد.

۳- وجود درزه (crack) باعث دوام کمتر در مقابل یخ زدگی و کاهش استحکام سنگ مرمریت می شوند.

۴- بدلیل وجود تخلخل و عدم امکان استفاده از مواد پرکننده، لکه پذیر می باشد.

۵- با در معرض مواد رنگی قرار گرفتن، دچار تغییر در رنگ بافت شده و تنها با استفاده از پولیش دوباره یا عوض کردن سنگ می توان نقص وارد شده در نما را اصلاح کرد.

۶- تغییر رنگ ناشی از قرار گرفتن در معرض نور خورشید در دراز مدت.

محصولات
ترجمه »